opc_loader

Vrijstaande houtkachels

Vrijstaande houtkachels winnen weer aan terrein. Steeds meer zien we dat de vrijstaande houtkachel een oude bestaande openhaard vervangt. Gewoon vanwege het gemak, veiligheid en rendement. Ook zien we een tendens dat wanneer klanten nog geen houthaard of houtkachel in hun woning hebben er steeds vaker voor wordt gekozen om een vrijstaande houtkachel te nemen.

Over het algemeen kosten deze vrijstaande houtkachels minder en is het ook minder werk qua installatie. Er is geen hele ombouw nodig. Verder bent u met een vrijstaande houtkachel natuurlijk veel flexibeler.

Samen rondom het houtvuur zitten is met de vrijstaande houtkachel nog meer mogelijk. Je zit namelijk letterlijk met z’n allen rond het vuur. Vrijstaande houtkachels kunnen overal in uw kamer geplaatst worden en staan los van de muur. Hierdoor wordt het rendement verhoogd en heeft de warmte heeft een vrije uitstraling. De kachel straalt deze warmte uit van alle kanten.

Vrijstaande houtkachels zijn nog steeds erg populair. Een moderne vrijstaande houtkachel is voorzien van een secundair verbrandingssysteem. Door de onverbrande gassen te combineren met de warmte van de kachel ontstaat er een tweede verbranding. Hierdoor kan het rendement van uw kachel oplopen tot 90%. De kachel verbruikt hierdoor minder hout en is een stuk milieuvriendelijker.

U kunt het beste voordat u gaat kijken naar een vrijstaande houtkachel bepalen waar deze kachel geplaatst kan worden. Dat bespaart teleurstelling en veel tijd! Per model verschilt de wijze van regulering: laat u door ons informeren en bepaal wat u de prettigste manier vindt om het vermogen van uw houtkachel te regelen. Een vrijstaande kachel produceert veel warmte. Wees er zeker van dat de locatie van de kachel geschikt is.

Vrijstaande houtkachels kunnen uitgerust worden met een keur aan accessoires. Veel modellen bieden een passende vloerplaat aan, dit is zowel mooi als praktisch. Het beschermt uw vloer tegen de warmte en eventuele as of vonken. Een kachel is ideaal om uw huis te verwarmen op een klassieke, gezellige, maar ook milieuvriendelijke manier. Voor een efficiënte verbranding moet het vermogen van de kachel afgestemd zijn op het volume van de te verwarmen ruimte.