opc_loader

Besparen op de stookkosten met een houtkachel.

Besparen op de stookkosten met een houtkachel.

Bespaar flink op de stookkosten met een houtkachel.

Als we denken aan een houtkachel, dan doen we dit vooral omdat we op zoek zijn naar een sfeermaker. Er is natuurlijk niets leukers als gezellig rondom het haardvuur zitten en genieten van een kampvuur. Vooral tijdens de donkere maanden brengt een houtkachel gezelligheid in huis. Maar wist je dat je met deze gezelligheid ook flink kan besparen in je portemonnee? De stralingswarmte van een houtkachel kan voldoende zijn om een ruimte te verwarmen. De verwarming in de woonkamer gaat al snel uit zodra de houtkachel aangaat. Je kan in de woonkamer genieten van aangename warmte en s’avonds flink besparen op de stookkosten.

Houtkachels met een hoog rendement.

In onze webshop kan je terecht voor houtkachels met een hoog rendement. Dit wil zeggen dat onze houtkachels al snel 8x zuiniger met hout omgaan dan een traditionele openhaard. Sterker nog een openhaard in huis kan zelfs voor een negatief rendement in huis zorgen. In een openhaard zit vaak een klep waardoor veel warmte van huis verloren gaat. Zelfs de warmte die je gewoon met je CV ketel stookt gaat via de klep verloren. Een houtkachel is volledig gesloten en verliest zo geen warmte via een klep. Je kan zo veilig zonder rendement te verliezen een houtkachel neerzetten. Doordat de kachel zuiniger is in verbruik heb je ook minder hout nodig en dit is weer beter voor het milieu.

Hoeveel kan je besparen op de energierekening?

Door elke winteravond op hout te stoken kan je gemiddeld tot wel 50% besparen op de gasrekening. Dit maakt het nog interessanter om je woning te voorzien van extra sfeer met een houtkachel. Nog een voordeel is dat fossiele brandstof langzaam aan opraakt. Het duurt nog maar tientallen jaren voordat de gaskraan in Nederland volledig dicht gaat. We kunnen dan zelfs niet meer leunen op andere landen omdat daar ook de gasvoorraad opraakt. Het is dan wel fijn als je al een alternatief in huis hebt om op te stoken. Met hout heb je een mooi alternatief voor een fossiele brandstof als gas.

Houtkachel aansluiten op je cv-installatie.

Als je nog meer wil besparen op je stookkosten, dan kan je eventueel je houtkachel aansluiten op je cv-installatie. Je bespaart al snel honderden euro’s per jaar als de warmte van je houtkachel rechtstreeks in je cv-installatie terecht komt. Je kan zo niet alleen een ruimte verwarmen, maar ook de bovenverdieping met je eigen houtkachel. Je wordt zo nog minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Dankzij een houtkachel kan je voor een groot deel zelfvoorzienend worden en flink besparen. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden om je eigen houtkachel aan te sluiten op je cv-installatie.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.