opc_loader

Vijf redenen om te kiezen voor een houtkachel in huis.

Vijf redenen om te kiezen voor een houtkachel in huis.

5 redenen om een houtkachel aan te schaffen.

Je twijfelt om een houtkachel in huis te plaatsen. Het lijkt je gezellig en sfeervol, maar er zitten voor jezelf een paar nadelen aan. Het is bijvoorbeeld toch een hele investering en je twijfelt tussen een openhaard en een houtkachel. Wij helpen je graag om de twijfel weg te nemen. We geven daarom 5 redenen om een houtkachel aan te schaffen.

Houtkachel plaatsen is voordeliger dan een openhaard.

Een openhaard in huis plaatsen is een flinke ingreep. Er moet bijvoorbeeld een rookkanaal door het huis heen gemaakt worden. Dit rookkanaal gaat via het dak weer naar buiten. Ten eerste gaat dit flink ten kosten van je leefruimte. Ten tweede moet er flink verbouwd worden door het hele huis. Daar komt een aardige rekening bij kijken. Het rookkanaal van een houtkachel is een stuk kleiner en korter. Deze kan zelfs via de woonkamer naar buiten gemonteerd worden. In onze winkel kunnen we je uitgebreid informeren over wat je nodig hebt om een rookkanaal te monteren.

Houtkachel geeft een sfeervol vlammenspel.

Ga heerlijk voor de openhaard zitten en geniet van een sfeervol knapperend haardvuur. De romantiek laait al snel op en zorgt voor een warme sfeer in de huiskamer. Het houtvuur geeft je een behaaglijk gevoel, waardoor je het niet meer zo snel koud hebt in de wintermaanden. Daarnaast is het gewoon super gezellig om voor de houtkachel te zitten.

Verlaag de Co2 uitstoot met een houtkachel.

De aanschaf en het gebruik van een houtkachel draagt bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. In de avonduren koelt het vooral in de wintermaanden al snel af. Door de houtkachel warm te stoken bespaar je op gas en dit merk je in je portemonnee. Doordat je geen gas gebruikt stoot je minder Co2 uit door de houtkachel te gebruiken. Je merkt het dus niet alleen in je portemonnee, maar je draagt ook nog eens bij aan het milieu.

Verlaag het gasverbruik met een houtkachel.

In het vorige puntje over de CO2 uitstoot hadden we het er al even over. Op de momenten dat je de houtkachel begint op te stoken verbruik je bijna geen gas. Terwijl je in de avonduren juist een hoop gas verbruikt. Dit gasverbruik wordt overgenomen door de houtkachel die een aangename warmte geeft. Uiteindelijk kan je jaarlijks geld besparen met een houtkachel. Dit zien we ook regelmatig terug in onze verkoopcijfers. Tijdens de economische crisis investeerden we massaal in houtkachels.

Houtkachel is eenvoudig zelf te monteren.

Als je een beetje handig bent dan kan je een houtkachel zelf monteren. Je hoeft er geen speciaal bedrijf bij te laten komen zoals bij een openhaard. Dit bespaart meteen flink in de kosten. Het lastigste gedeelte is misschien nog het aanleggen van een rookkanaal. Dit is bij een houtkachel eenvoudiger, dan bij een openhaard. Als het je echt niet lukt om dit zelf te doen, dan kan je dit aan ons

uitbesteden. Onze vakkundige installatieservice kan de houtkachel eventueel voor je installeren.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.