opc_loader

Rookgasafvoer

Bij de moderne houtkachels kan men vaak kiezen uit 2 opties voor het aansluiten van de kachelpijp, boven en achter. Zorg er altijd voor dat de kachelpijpen goed sluiten en afgedicht zijn zodat er geen rook kan ontsnappen, dit is zeer belangrijk. De kachel aansluitin die niet gebruikt wordt om de kachelpijp aan te sluiten moet ook goed afgedicht zijn. Het beste reslutaat wordt bereikt dmv de boven aansluiting te gebruiken bij de betreffende houtkachel, hierdoor wordt een optimale verbranding gewaarborgd.

Het plaatsen van een rookkanaal aan de houtkachel wordt voort steeds belangrijk, zeker met het oog van het uiterlijk. Bij sommige houtkachels kan men dmv de achteraansluiting het rookkanaal helemaal wegwerken direct in de schoorsteen of muur. Deze aansluit mogelijkheid van de kachelbuizen komt bij sommige kachel modellen zeer goed tot zijn recht

Maar ook een bovenaansluiting van de kachelbuizen geeft een echt traditioneel houtkachel gevoel. Dit omdat op deze manier de kachelbuizen van vroeger uit zo aangesloten worden.

Het beste is om de rookkanalen direct bij de Houtkachel dealer aanteschaffen met uw houtkachel zodat dit perfect op elkaar afgestemd kan worden.