opc_loader

Houtkachel Adara Inbouwhaard

982,00
x

Houtkachel Adara Inbouwhaard l Inbouwhaard l Inzetkachel l Inzethaard l Inbouwkachel

De Adara Inbouwhaard heeft voor een openhaard met schouw een strak en modern uiterlijk voor een aantrekkelijke prijs. Ondanks de voordelige prijs van de Inzetkachel Adara is deze voorzien van alle bekende en noodzakelijke Duitse keurmerken en staat garant voor een zeer schone verbranding. De Duitse degelijkheid komt bij de Adara Inbouw kachel compleet tot zijn recht met maar liefst zijn 8kw verwarmt de Inbouw Houtkachel uw woonomgeving prima. Door gebruik te maken van dikwandige plaat stalen behuizing met een zelf sluitende deur zorgt de Adara Inbouwkachel voor een hoog verwarming rendement. Tevens is de Adara Inzethaard voorzien van een "schone ruit beluchting"waardoor u bijna tot geen last meer heeft van verroeting op het panoramavenster. De milieuvriendelijkheid en fraaie vormgeving in combinatie met een ruim venster maken de Adara Houtkachel tot een zeer gewilde Kachel.

Algemene Informatie Uitvoering
Fabrikant Optima Basic Kleur Antraciet
Artikel nr Adara Materiaal Staal dubbelwandig
Model Inbouw Houtkachel Bekleding
Brandstof Hout, Briketten, Kolen Bekleding brandkamer Vermiculite
Vermogen Afmeting en Gewicht
Kw 8 Hoogte mm 825
Max. te verwarmen ruimte m³ 190(afh. v isolatie) Breedte mm 590
Rendement getest >82% Diepte mm 425
Venster mm 350x350
Kg 65
Benodigde Afstanden Detail Informatie
Achterwand 20cm Uitlaatgassen g/s 6,1
Zijkant 20cm Uitlaatgas temperatuur 312 gr
Stralingsbereik 80cm Leveringsdruk 0,10
Aansluiting Rookkanaal Boven Co-Emmission 0,10%
Eigenschappen Keurings normen
Rookkanaal aansluiting 150mm BlmSchV Stufe(Hout&Kolen) 1
Rooster Ja CE Ja
Aslade Ja Din Plus(Hout&Kolen) Ja
Haarddeur vergrendeling Ja EN (DIN) 13229
Schone ruit Ja Regensburg(Hout) Ja
Primaire lucht Ja Munchen(Hout) Ja
Secundaire lucht Ja Ö-Norm 15a(Hout) Ja
Tertiare lucht Ja

Klanten die deze houtkachel hebben gekocht, bestelden ook een van onderstaande producten

Bodemplaat Glas of Staal Enkelwandige pijp 2mm Dubbelwandige rookkanaal

Alle Houtkachels in de modellen lijn van de Optima Basic serie voldoen aan de strenge milieu eisen die ook na 2014 gelden van minimale fijnstof uitstoot en kunnen onbeperkt zonder roetfilter gebruikt worden.

Heeft u vragen over bovenstaande Voorzetkachel, neem dan vrijblijvend Contact met ons op via mail of bel +31(0)623702129 / +32(0)498744023

WIJ VERKOPEN OOK !!

Klik op de foto voor een compleet assortiment van de betreffende artikelen.

houtkachelkeuze_pelletkachel houtkachelkeuze_infraroodverwarming houtkachelkeuze_vloerverwarming houtkachelkeuze_terrashaarden
Pelletkachels Infraroodverwarming Vloerverwarming Terrashaarden
houtkachelkeuze_kunsthagen houtkachelkeuze_tuinbergingen houtkachelkeuze_schaduwdoek houtkachelkeuze_terrasverwarming
Kunsthagen Tuinbergingen Schaduwdoeken Terrasstralers
houtkachelkeuze_barbecues houtkachelkeuze_biohaarden houtkachelkeuze_tuinmeubelen houtkachelkeuze_vliegenlampen
Barbeque Biohaarden Tuinmeubelen Vliegenlampen
houtkachelkeuze_tuinhekbekleding houtkachelkeuze_rolgordijn houtkachelkeuze_partytenten houtkachelkeuze_trampolines
Tuinhekbekleding Rolgordijnen Partytenten Trampolines

Houtkachel verbranding systeem

 

Om een optimale verbranding met een maximale efficiente te bereiken zijn de Optima Basic Houtkachel voorzien van een optimale Primaire en Secundaire lucht toevoer positionering. Met de variabele instel mogelijkheid van de Optima Basic Houtkacheks kan men de hoeveelheid lucht perfect regelen om een zo goed mogelijke verbranding creëren. Sommige modellen uit de Optima Basic serie zijn ook nog extra voorzien van een Tertiaire luchttoevoer, deze zorgt voor een nog betere verwarming optimalisatie.

 

Primaire lucht: Lucht die direct vanuit onder het kachel rooster wordt aangezogen

 

Secundaire lucht: Verbrandingslucht die door de onderste luchttoevoer gleufjes vanuit de deur wordt aangezogen rechtstreeks in de brandkamer. Deze lucht zorgt oa voor dat er geen burnout plaats vindt in de brandkamer en gelijktijdig dient deze manier van lucht toevoer voor het schoon blijven van de ruit. Doordat de roetdeeltjes compleet na verbrand worden blijft de ruit schoon.

 

Tertiaire lucht: Verbrandingslucht die door de bovenste luchttoevoer uitsparing in de deur rechtstreeks de brandkamer wordt in gezogen

 

Houd er wel rekening mee dat iedere houtkachel voor een fatsoenlijke verbranding een voldoende hoeveelheid lucht nodig heeft. De lucht die een Houtkachel nodig heeft komt uit de ruimte waar de houtkachel geplaatst is in combinatie met de luchttoevoer uit het rookkanaal. Een voorbeeld een Houtkachel van 6kw verbruikt ongeveer 20m³ verse lucht per uur. Onvoldoende verse lucht zorgt voor een slechte verbranding van in uw brandkamer.

 

 

 

Dubbelwandig

 

In het onderstedeel van de Houtkachel wordt lucht aangezogen deze lucht wordt tussen de wanden van de Kachel verwarmt en stijgt daarna naar boven. In het bovenste deel van de kachel komt deze warme lucht weer de omgeveing ruimte in. Door deze convectie wordt de warme lucht weer in de ruimte verdeeld, dit noemen ze convectie warmte die te vergelijken is met CV warmte. Door deze manier van verwarmen zijn dit Hoog Rendement Houtkachels.

 

Bekleding brandkamer

 

Vermiculiet is een hoog hittebestendig natuurlijk mineraal wat gemaakt is uit Aluminiummagnesiumsilicat. Deze silicat palaten worden in een speciaal proces geproduceerd. Door de zeer goede eigenschappen van deze silicat platen zijn ze uitermate geschikt als binnenbekleding voor haarden en kachels. Ten opzichte van andere materialen(Schamotte) hebben Vermiculiet stenen het voordeel van het geringe gewicht, glad oppervlak en hoge vorm van stabiliteit. Door het sterk isolerende effect van Vermiculiet verhoogd het de verbrandings temperatuur van de Houtkachel waardoor de CO-Emissie wordt verlaagt en men een lager brandstof verbruik heeft.

Houtkachel Adara Inbouwhaard heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items